Thuis opbaren

Thuis opbaren

Het thuis opbaren heeft de laatste jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Waar vroeger de overledene in een rouwcentrum, ziekenhuis of mortuarium verbleef kiezen steeds meer nabestaanden voor het thuis opbaren. Maar wat houdt thuis opbaren nu eigenlijk in?

 

Thuis opbaren is in heel veel gevallen mogelijk. De overledene wordt door middel van een koelplaat op zijn of haar bed opgebaard. Ook het opbaren thuis in een kist is mogelijk. Door de ervaringen van de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat thuis opbaren een zeer positieve werking heeft op het rouwproces en het afscheid nemen.

 

Als nabestaanden kunt u op elk gewenst tijdstip bij uw dierbare zijn. U bent niet gebonden aan openingstijden van een rouwcentrum of mortuarium. Hiermee geeft u uzelf en uw naasten veel meer mogelijkheden om afscheid te nemen van de overledene.

 

Natuurlijk is thuis opbaren geen must. Wellicht voelt u zich er niet prettig bij dat er een overledene in uw woning is of is de ontvangst van verschillende nabestaanden niet wenselijk. U kunt al deze mogelijkheden met ons bespreken zodat wij u kunnen voorzien van het juiste advies.