Wat komt er kijken bij een uitvaart?

Velen van u hebben gelukkig nog weinig ervaring met wat er kan, en moet, worden geregeld bij een uitvaart. Wij hebben die ervaring wel. Wij kunnen voor u de officiële en ook de praktische zaken regelen. En graag willen wij u ondersteunen bij het invullen van de uitvaartceremonie.  

Voorafgaande aan de uitvaart

Bij het overlijden van een dierbare zijn er een aantal vragen die moeten worden beantwoord. Heeft de overledene een wilsbeschikking vastgelegd? Zo ja, dan vormt dit de basis voor de verdere stappen. Mocht dit niet zo zijn, dan is het aan de nabestaanden om invulling te geven. 

 

Welke keuzes dienen er dan gemaakt te worden? Om dit te inventariseren kunt u kort na overlijden contact met ons opnemen. Om u een voorbeeld te geven, wie verzorgt het lichaam van de overledene?  Waar wordt de overledene opgebaard? Ook is het van belang om te bespreken hoe en wie wij in kennis stellen van het overlijden. Denk daarbij aan een rouwkaart en/of een rouwadvertentie, wij ondersteunen u graag bij hoe u dat zou willen vormgeven.

Wilsbeschikking

Hoe prettig zou het zijn als nabestaanden de wensen kennen die hun dierbaren hebben voor hun uitvaart. Het bespaart veel vragen, veel lastige keuzes, als wensen beschreven zijn. 

 

Geheel kosteloos en vrijblijvend bieden wij u de mogelijkheid om uw wensen ten aanzien van de uitvaart te bespreken en te beschrijven. 

Afscheidsbijeenkomst

Wij denken graag met u mee over de afscheidsbijeenkomst. Waar wilt u die plaats laten vinden?
Wilt u een grote bijeenkomst, of kiest u voor afscheid in kleine, besloten, kring.

 

De afscheidsbijeenkomst of viering, zoals het ook steeds vaker genoemd wordt, hoeft tegenwoordig niet alleen meer plaats te vinden in een kerk of een crematorium. Afscheid kan in een horecagelegenheid, het kan in de openlucht, maar het kan ook gewoon in eigen huiselijke omgeving.

 

Samen kunnen we zoeken naar een gelegenheid, een accommodatie, die past bij de overledene en die bij u past als nabestaanden.

Mogelijkheden voor de uitvaart:

De uitvaart moet volledig naar uw wens verlopen en alles bieden wat de overledene en u hadden bedacht. Er zijn er veel mogelijkheden. Wij hebben deze voor u op een rij gezet. Wij staan altijd voor u klaar om hierover met u van gedachten te wisselen. Meer informatie.

Na de uitvaart

Enige tijd na de uitvaart, als u hopelijk wat tot rust bent gekomen, en de stilte en het gemis merkbaar gaan worden, nemen wij contact met u op om te vragen hoe het met u gaat en hoe u terugkijkt op de uitvaart. Ook kunnen wij een afspraak maken voor een gesprek bij u thuis.